ligging

De Poort


Kris Machtelinckx

Sonseindestraat 6A

9620 Zottegem

gsm 0474/279633


kris.machtelinckx@gmail.com

Vakantiewoning

Ligging


Het dorp Velzeke bevindt zich op 2 kilometer. Daar kan je je een echte Flandrien wanen. De Paddestraat en de Lippenshovestraat zijn een van de langste kasseistroken die door o.a. de renners van de Ronde Van Vlaanderen bereden worden. Alle heuvels en kasseiwegen van deze beroemde wielerklassieker liggen trouwens binnen een straal van 35 kilometer. De streek ademt de koers uit en je kan je eigen ronde rijden startende vanaf de Paddestraat, zelfs tegen de tijd.


Verder kan je in Velzeke samen met de kinderen het Provinciaal Archeologisch Museum bezoeken -je misschien eens verkleden als een echte romein- of  met  gezin of vrienden je een achttiende-eeuwse rover wanen via de wandeling langs het Jan De Lichte pad.

Twee kilometer van Dikkele:  een van de kleinste en meest idyllische dorpen van BelgiĆ«.


Drie kilometer van Balegem: bekend van o.a. de Balegemse steen, de vijftiende-eeuwse  watermolen en de jenever.


Vier kilometer van Zottegem,  zwembad "de Bevegemse Vijvers",  parkdomein "Breivelde",  de crypte van Egmont en het Egmontkasteel,  het gerenoveerde stadscentrum,  CC Zoetegem,  de plaatselijke horeca,  de kastelen van de kleine Loire, plan bier, via de app "My Tours" Zottegem verkennen.


Zowel in Zottegem als in Balegem - Dorp kan je de trein nemen om op een heel comfortabele manier steden als Oudenaarde(14 km), Gent (20 km), Antwerpen (75 km), Brussel (55 km) en Brugge (65 km) te bezoeken, dit is vooral voor toeristen die voor een langere periode wensen te verblijven. Op 200 meter van de vakantiewoning kan je ook de bus nemen naar Zottegem of naar Gent. Aan het station van Zottegem kan je fietsen (blue-bike)  huren aan 1 euro per dag.


Op 500 meter bevindt zich de legendarische dancing "De Parasol". Volgens de zanger Daan en andere mediafiguren een plaats die je zeker eens in je leven bezocht moet hebben.


De Zwalmstreek ligt vlakbij en daar kan je niet alleen prachtige wandelingen, fiets- en mountainbiketochten maken maar ook de verschillende watermolens bezoeken. Het dorpje Roborst bijvoorbeeld dat o.a. gekend is voor de waterkerscultuur (Cressana) of Klein Zwitserland, een prachtig stukje natuur, zijn meer dan het bezoeken waard. Alle verdere info over de vernoemde plaatsen vind je natuurlijk via internet of via infobladen in onze vakantiewoning.


De woning ligt op acht kilometer van Cottem, een pittoresk  gehucht van Sint-Lievens-Houtem, zeker het bezoeken waard.